Türk Telekom Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma
Sayfa İçeriği
Türk Telekom Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma yazımızda Müşteri hizmetlerine direk bağlanma yöntemini ayrıca ülkemizin gözbebeği olan şirketlerin başında gelen Türk Telekom’un akıllı şehirler vizyonundan bahsedeceğiz. Mutlaka okumanızı ve Türk Telekom’un ufkunun ne kadar geniş, hayallerinin ne kadar büyük olduğunu anlamanızı rica ediyoruz.
Müşteri Temsilcisine Bağlanmak
Müşteri temsilcisine bağlanmak bazen çok zor olabiliyor. Otomasyona geçen şirketlerin çağrı merkezi arandığında önce robotlarla konuşmak zorunda kalıyoruz. Hoşumuza gitmeyebilir ama zamanımızın teknolojisi bu, ve biz bunu kullanmalıyız. Kullanmayı bilmez isek müşteri hizmetlerine ihtiyacımız olduğunda, robotları dinler sıkılır ve bağlanamadan telefonu kapatırız. Bu konuda bilmemiz gereken yollar var. Müşteri temsilcisine direk bağlanabileceğimiz tuş kombinasyonlarını bilirsek müşteri temsilcisine hemen bağlana biliriz.
Bildiğiniz gibi Türk Telekom Müşteri Hizmetleri numarası 444 1 444’tür.
Bu numarayı aradığınızda bant kaydı çıkar. Burada 1 tuşuna basınız,
Ardından sinyal sesi gelecek hemen akabinde tanıtım başlayınca 0 tuşuna basınız. Bundan sonra yoğunluğa göre gerçek müşteri temsilcisine bağlanabileceksiniz.
Turk Telekom Çağrı Merkezine Direk Bağlanma
Türkiyenin en güçlü alt yapısına sahip, Akıllı Şehirlerin en önemli oyuncularının başında gelen Türk Telekom’un Akıllı Şehirler Vizyonundan bahsedeceğiz.
Saygıdeğer Hanımefendiler, Beyefendiler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Sahip olduğu 235 bin km’ye yakın fiber alt yapısıyla, hizmet verdiği 40 milyondan fazla internet kullanıcısıyla Türkiye’nin yerleşik iletişim alt yapısı olarak tanımlayabileceğimiz Türk Telekom’un Akıllı Şehirler ile ilgili Vizyonundan size kısaca bahsedeceğiz.
Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Temelinde kurumsal müşterilerine sağladığı gelişim hizmetleri, güvenlik hizmetleri, kablosuz hizmetler, veri merkezi hizmetleri gibi birçok önemli hizmetin bulunduğu akıllı şehirler ile ilgili bu yazıyı yazmaktan çok mutluyum.
Sizleri bilmem ama bir vatandaş olarak benim akıllı şehirlerden beklentim, çokta kompleks olmayan oldukça basit. Temelde daha konforlu ve daha güvenli bir hayat sürmek istiyorum. Konfora ve güvene duyduğum ihtiyaçta, bir çoğumuzun olduğu gibi şehirlerimizin ciddi anlamda kalabalıklaşmasından meydana geliyor. Şehirler artık çok kolay yönetilebilen yerler olmaktan çıkmış durumdadır. Dünyada çok ciddi şehirleşme trendi oluşmuş durumdadır. Ülkemiz de nüfus olarak büyük bir ülke ve bundan nasibini alıyor. Hepimizin şehirlerdeki olan nüfus artışına şahit oluyoruz. Türkiyenin nüfus artışı dilimize de biraz yansıyor, şöyle bir örnekle açıklayalım, son zamanlarda indirdiğiniz veriyi kilobayt olarak yada hızı kilobit olarak tanımladığınız oldu mu? Belki 10 yıl evvel kilobaytlık verilerden bahsediliyordu. Megabaytlar, gigabaytlar, terabaytlar hatta petabaytlar hayatımıza girdi. Hızlarda öyle çok çok arttı. Aynı zamanda şehirlerde şehir kavramı da değişiyor, mega şehirler tanımı şuanda kullanılıyor. Zannederim mega terimi çok fazla devam etmeyecektir. Bir noktadan sonra giga şehirler tera şehirler konuşulmaya başlanacaktır.
TTNET Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma
Ülkemizdeki Nüfus artışı da bize şunu gösteriyor, her yıl yeni bir şehir oluşturacak kadar nüfusumuzda artış oluyor. Sadece İstanbul’u konuşursak nüfusu saatte 19 kişi artıyor. Bu sebeple şehirleri yönetenlerin, şehir planlamacılarının yapmaları gereken çok fazla konu var. Akıllı şehirler çok geniş bir kavram, tabii Türk Telekom olarak sadece telekominikasyon penceresinden bakıyoruz. Akıllı şehirlerde bitakım öncelikli konulara bir Telekom operatörü olarak ciddi anlamda katma değer verebileceğini düşünüyoruz. Bunlardan en önemlisi biraz öncede bahsettiğimiz güvenlik konusu. Şehir güvenliğini sağlayabilmek için yüksek hızlı görüntü işlemelerinin, işlenen görüntülerin anlamlandırılmasını sağlayacak alt yapıların kurulması buna bir örnek olarak verilebilir. Temelde akıllı şehirleri 3 tane ana sütun üzerine oturtulabileceğini düşünüyoruz. Bu üç sütun olmadığı zaman, akıllı şehrin en azından, haberleşme ve teknoloji ile ilgili olan kısmının tam dengede olmayacağını düşünüyoruz. Bunun birincisi akıllı bir şebeke. Akıllı şebekeden kastımız da ister istemez telekominikasyon operatörleri tüketicilere hizmet verebilmek için evler ve insanların ceplerindeki sistemlere ulaşacağı şekilde teknolojilerini evirdi. Ancak bizim tanımımız da akıllı ev uygulamaları da akıllı şehir içindeki bir konudur. Asıl zorluğun alt yapı sağlamak anlamında, sokaklarda insanların arabalını sürdükleri, hizmet aldıkları halka açık yerlerde iletişim anlamında iletişim altyapısını ciddi anlamda sağlamakta olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla akıllı bir iletişim şebekesi bunlardan en önemlisi durumundadır.
İkincisi akıllı cihazlar, bu kavramda dilsel olarak değişiyor esasında. Akıllı cihaz denince androit ve ios sistemli telefonları anlıyorduk. Bundan sonra artık makinalarda akıllı cihaz sitatüsüne girmiş durumdadır. Dolaysıyla şehir altyapılarında kullanılabilecek, trafiği yönetebilen, kavşaklardaki önceliklendirmeyi yapabilen, acil durumlara kendileri artificial intelligence yani yapay zeka ile öğrenerekten müdahale edebilen sistemler de ön plana çıkacağını düşünüyoruz.
Bu yazımızda; türk telekom müşteri hizmetleri numarası, türk telekom müşteri hizmetlerine direk bağlanma, türk telekom çağrı merkezi numarası, türk telekom çağrı merkezine direk bağlanma, türk telekom iletişim numarası, TTNet müşteri hizmetleri, TTNet müşteri hizmetleri direk bağlanma, TTNet müşteri temsilcisi direk bağlanma, TTNet çağrı merkezi direk bağlanma gibi konular ele alınmıştır.
Bunun dışında sadece bu uygulamanın yapılması yetmiyor. 3. Büyük noktada oluşturulan verinin işlenip anlam katılabilmesi.
Alt yapıyı yaparken bir çok teknoloji var. Adsl kullanabilirsiniz, fiber kullanabilirsiniz bilindik teknolojiler. Bunlar çok yeterli olmayacak, bu teknolojilerde doğru seçimleri yapmak lazım ama genel birkaç kritere bakmak çok önemli. Siber güvenlik, doğru band genişliği sağlanıyor mu, koyduğunuz cihaz ile gerçekten almak istediği network girişimini alabiliyor mu, aynı zamanda cihazların enerjisi sorununu çözebiliyor musunuz?
Bir akıllı şehir uygulaması tasarlarken, bu dört noktayı ilk çek list olarak bakılmasını doğru buluyoruz. Daha sonra bilgiyi işleme kısmı. Bize yeterince sokak lambası verirseniz dünyadaki bütün verileri okuyabiliriz. Sokak lambalarına insanların yaşadığı her yerde olan sokak lambalarına yapılacak uygulamalar ile şehirdeki stresten o bölgedeki biyolojik ortamı dinlemek şuan bizim hayal edemediğimiz bir çok noktayı bulmak mümkün. Veriyi işlemek kısmı, sistemleri koyduk, şehirlerimizin neresinde neler oluyor bunları biliyoruz ama yetmez anlık olarak işlemenin hiçbir anlamı olmuyor. Bu noktada büyük veri devreye giriyor. Büyük verinin çok basit bir tanımı var. Excel dosyasına sığmayan her şey büyük veri. İkincisi, büyük veri ne işe yarıyor, üç tane işe yarayabilir.
Örneklerle verelim, birincisi hizmetlerinizi geliştirebilirsiniz. Yani halkınıza, şehirdeki vatandaşlarınıza trafik bilgisini vermek bir hizmet geliştirme işi.
İkincisi hizmetleri süsleyebilirsiniz. O da şudur, trafik yoğunluğunu gösterdiğiniz bir insana buradan gitme şuradan git şeklinde fayda sağlamak.
Üçüncüsü de toparladığınız veriyi ticari olarak bir noktaya taşıyabiliyor musunuz? Yani şehrinizde oluşturduğunuz trafik datasını başka uygulamalar için alıp elinizde elde ettiğiniz datadan ticari bir kar elde edebiliyor musunuz? Büyük verinin ele alınması gereken konularının bunlar olduğunu düşünüyoruz.
Biz de sistem editörü mantığıyla alt yapı üst yapı yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken tabii sadece modülleri, sistemleri bir metro eternet hattına, bir adsl hattına bağlama yeterli değil. Baştan aşağıya çözümü entegrasyon olarak tasarlayıp aynı zamanda oluşan veriyi de kullanıma açmak önemli. Buradaki yaklaşımımız da şöyle, siz nasıl internete bağlanmank için, internetin esasında çok temel bir sistemi olan dns sunucusu aramıyorsanız Türk Telekomun’da, Türkiye’deki bütün makinalardan gelecek datayı toparlayıp anlamlandırıp tekrar kullanıma açacak bir sunucusu olacak. O şekilde yatırımlar yapıyoruz ve ülkemizde değişik yerlerde yaptığımız Kars’ta, Antalya’da, Kayseri de, katma değer sağlamak üzere olduğumuz projelerde gelen dataların hepsini bir yerlerde toparlayıp kullanıma açmak istiyoruz. Dolayısıyla yerel yönetimlerin de bu akıllı şehir uygulamalarından ihtiyacı olan kurumların kendi işlerine odaklanmalarını sağlamak gibi bir planımız var.
Tabii ki akıllı şehir konseptini tek bir şirketin yapması imkansız. Biz de kendi eko sistemimizle yapıyoruz. Genellikle şu ana kadar ya yerel yönetimler yada idarecileri ile beraber çalışıyoruz. Biz kendi tarafımızda, teknoloji eko sistemini konsolide ederken, yerel yönetimlerimizin ve şehir yönetimlerimizin de şehrin diğer idari ekosistemlerini konsolide etmesi durumunda, projelerin başarılı olacağını düşünüyoruz.
Türk Telekom Müşteri Hizmetlerine bağlanma ve Akıllı Şehirler Vizyonundan bahsettik. Diğer yazılarımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.
Türk Telekom Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma ile alakalı diğer görseller